Skatteministeriet

Debatindlæg

Oversigt over debatindlæg skrevet af den nuværende samt tidligere skatteministre.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Debatindlæg

Ministerindlæg 30. oktober 2015

Debat om SKAT: Forslag krænker ikke retssikkerheden

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen afviser i dette indlæg, bragt 30. oktober i Berlingske, at det går ud over retssikkerheden, hvis forældelsesfristen på gæld til det offentlige udskydes, imens der udvikles et nyt inddrivelsessystem.

Ministerindlæg 13. oktober 2015

Jeppe Kofods hule kritik

EU Skatteminister Karsten Lauritzen afviser i dette indlæg, bragt 12. oktober i Dagbladet Information, Jeppe Kofods kritik om, at Danmark ikke udleverer de såkaldte tax rulings til Europa-Parlamentet.

Ministerindlæg 7. september 2015

Ret og rimelighed for borgere og virksomheder

SKAT "Vi skal bruge alle værktøjer i værktøjskassen for at få genopbygget tilliden til SKAT. Jeg er overbevist om, at en styrkelse af retssikkerheden for skatteborgerne i Danmark vil være et første skridt på vejen til at styrke tilliden til SKAT," skriver Karsten Lauritzen i en kronik.

Ministerindlæg 13. august 2015

Ret og rimelighed i SKATs beføjelser

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen skitserer i dette indlæg, bragt 12. august i Jydske Vestkysten, baggrunden for, at han inden for kort tid fremlægger to retssikkerhedspakker, der skal begrænse SKATs beføjelser.

Ministerindlæg 25. maj 2015

Bestilt arbejde?

Ministeren Skatteminister Benny Engelbrecht afviser i dette indlæg, bragt 25. maj i Berlingske, at evalueringen af Boligjobordningen er politisk bestillingsarbejde.

Ministerindlæg 18. maj 2015

Ro om boligskatten, tak!

Ejendomsvurdering I dette debatindlæg advarer skatteminister Benny Engelbrecht mod at generalisere en relevant dækning af de offentlige vurderinger på baggrund af enkeltsager. Indlægget blev bragt i Politiken 17. maj 2015.

Ministerindlæg 30. april 2015

Lad os få fair tax

Skattely Skatteministeren og erhvervs- og vækstministeren har sammen skrevet et debatindlæg, der argumenterer for at etablere et dansk fair tax-mærke.

Ministerindlæg 13. april 2015

Der mangler ikke én krone til Togfonden

Ministeren Skatteministeren svarer i dette indlæg i Børsen, bragt 13. april 2015, på kritikken af finansieringen af Togfonden fremsat af tænketanken Kraka i avisen, 8. april.

Ministerindlæg 1. april 2015

Det er ikke tid til at eksperimentere med boligskatter

Ejendomsbeskatning Skatteminister Benny Engelbrecht svarer på et debatindlæg om grundskyld i Berlingske og argumenterer for, hvorfor han ikke mener, at hele grundskylden skal indefryses.

Ministerindlæg 26. marts 2015

Bøvl må ikke suge passionen ud af iværksætterne

SKAT Bøvl med skattevæsenet må ikke suge passionen ud af iværksætterne. Derfor er skatteministeren klar med en tredelt indsats, der skal gøre livet mere enkelt for iværksætterne.

Ministerindlæg 16. marts 2015

Jeg har ikke opgivet at inddrive danskernes skattegæld

Restancer En læser skriver i et indlæg i Nordjyske, at skatteministeren har opgivet at inddrive 34 mia. kr. af danskernes gæld til det offentlige. Men det er på ingen måde tilfældet, svarer skatteministeren i denne replik, der blev bragt i samme avis d. 10. marts 2015.

Ministerindlæg 16. marts 2015

Man kan ikke basere sin forretning på et momshul

Moms Skatteministeren har svaret Digital Fotos chefredaktør i et debatindlæg om moms på magasiner. Skatte- og momshuller er ikke noget, man kan basere sin forretningsmodel på, pointerer Benny Engelbrecht i indlægget, der blev bragt i Politiken søndag d. 15. marts 2015.

Ministerindlæg 6. marts 2015

SKATs medarbejdere tages som gidsler

SKAT Benny Engelbrecht skriver i et debatindlæg, at de politikere, der langer ud efter SKAT, undergraver tilliden til SKATs medarbejdere. Det er der ingen, der vinder på, pointerer skatteministeren i indlægget, der er bragt i flere aviser.

Ministerindlæg 23. februar 2015

Grænsesamarbejde: Fra snak til handling

Grænsesamarbejde I sidste uge blev der afholdt en dansk-tysk konference i Sønderborg. I den anledning har ministerpræsidenten i Slesvig-Holstein Torsten Albig og skatteminister Benny Engelbrecht i fællesskab skrevet en kronik om det dansk-tyske samarbejde.

Ministerindlæg 16. februar 2015

Nødvendigt at stoppe aggressive skatterådgivere med nye regler

Bo- og gaveafgift Børsen skrev onsdag, at familieejede virksomheder truer med lukning, fordi regeringen i sidste uge besluttede at afskaffe den såkaldte formueskattekurs ved overdragelse af unoterede aktier til familiemedlemmer. Det er naturligvis ikke hensigten med indgrebet, at sunde familieejede virksomheder skal lukkes eller flyttes til udlandet.

Ministerindlæg 16. februar 2015

Færre med topskat

Skattesatser Brian Mikkelsen (K) bruger en gammel skatteanalyse fra 2012 til at argumentere for, at skatten på arbejde skal ned og topskattegrænsen skal op.

Ministerindlæg 4. februar 2015

Replik til Politiken om grundskyld

Grundskyld Det er helt skævt at hævde, at grundværdierne er »fatamorganaer. Det er ikke tilfældigt, at en grund på Frederiksberg er mere værd end en grund på Lolland. Den forskel, mener regeringen selvfølgelig, skal afspejle sig i skattebetalingen.

Ministerindlæg 12. januar 2015

Skatteministerens åbne brev til borgmesteren i Gentofte

Grundskyld Læs her skatteminister Benny Engelbrechts svar til borgmester i Gentofte, Hans Toft. Skatteministeren afviser, at staten skal overtage opkrævningen af grundskyld fra kommunerne. Den kommunale udligning af grundskylden bidrager til at få Danmark til at hænge sammen.

Ministerindlæg 9. januar 2015

Skattely kan få vores velfærdssamfund til at smuldre

Skattely Forsøg på at undvige betaling af skattekroner kan vi som samfund ikke acceptere. Vi risikerer nemlig, at opbakningen til vores skattesystem og velfærdssamfund stille og roligt smuldrer væk.

Ministerindlæg 8. januar 2015

Fuld fart på det dansk-tyske samarbejde i 2015!

Ministeren Vi skal gøre det nemmere at være erhvervsdrivende, uddannelsesinstitution og pendler på tværs af den dansk-tyske grænse. Det er den opgave, regeringen nu tager hul på i det fællesskab, vi har givet arbejdstitlen Grænseforum.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og SKAT.