Skatteministeriet

Debatindlæg

Oversigt over debatindlæg skrevet af den nuværende samt tidligere skatteministre.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Debatindlæg

2. maj 2018

Indskuddet på børneopsparingen kan fordobles

Vi giver forældre og bedsteforældre bedre mulighed for at give deres børn og børnebørn et ekstra rygstød, når poderne vokser sig store og skal bevæge sig ind i voksenlivet, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et læserbrev bragt i Nordjyske den 2. maj 2018.

18. april 2018

Grøn energi skal gavne både planeten og pengepungen

Når man kan få mere OG billigere grøn omstilling for pengene, så er det sund fornuft at gøre det, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et debatindlæg bragt på Altinget den 18. april.

6. februar 2018

Husk at takke erhvervslivet for din velfærd

Husker du at sende en venlig tanke til Danmarks selskaber og virksomheder, når du sidder i venteværelset hos lægen inden din gratis konsultation? Sådan spørger skatteminister Karsten Lauritzen i et debatindlæg bragt den 31. januar på Finans.dk

6. november 2017

Stor og nødvendig genopbygning af Skattevæsenet: Her er lidt fakta

Jeg ikke blind for, at de store omvæltninger i skattevæsenet lige nu skaber usikkerhed. Det er en bekymring, jeg tager alvorligt. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg, der blev bragt i Berlingske den 6. november.

2. oktober 2017

Der kommer et loft - men lad os diskutere, hvor det skal ligge

Vi gør især de store flygtningefamilier en bjørnetjeneste, når vi giver dem mulighed for helt eller delvist at leve af vores høje børnecheck. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg, der blev bragt i Politiken den 30. september.

5. september 2017

Regeringen løber ikke fra regningen – vi investerer massivt

Faktum er, at vi er den første regering i mere end 10 år, der afsætter flere penge. Markant flere. Og jeg bruger som skatteminister de fleste af mine vågne timer på at bygge en endnu stærkere skatteforvaltning, end vi har i dag, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et debatsvar til Rita Bundgaard, fmd., HK STAT, som er bragt i Politiken den 5. september.

28. juni 2017

Nu er der – endelig – ligestilling for barnløse

Jeg mener personligt, at det uacceptabelt, at momsfritagelse ved fertilitetsbehandling kun gælder for kvinder i et heteroseksuelt forhold, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg, som er bragt i Politiken 28. juni 2017.

2. maj 2017

Skrupforkert påstand at borgere snydes for 79 mia. kr.

Ikke én borger eller virksomhed har med det nye regnemetode fra PwC fået nedskrevet eller afskrevet deres gæld, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette indlæg, som blev bragt i Børsen den 1. maj.

28. marts 2017

’Noget-for-noget’ gælder selvfølgelig også Airbnb

Deleøkonomien skal blomstre i Danmark. Men det kræver et godt og nært samarbejde mellem myndighederne og de deleøkonomiske forretningskoncepter, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette indlæg, der blev bragt den 28. marts i Politiken.

25. oktober 2016

Den danske vækstmotor skal på værksted

Det vil være at spille hasard med den danske vækst, hvis ikke der kommer en vækstplan nu, skriver skatteminister Karsten Lauritzen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i dette debatindlæg, der blev bragt i Berlingske Business den 16. oktober.

30. maj 2016

Åben og ærlig dialog styrker tilliden til SKAT

Der er slået skår i tilliden til SKAT. Derfor er der brug for mere åbenhed i arbejdet som skatteminister. Det skriver skatteministeren i dette debatindlæg, der blev bragt i Nordjyske Stiftstidende 28. maj 2016.

12. april 2016

Skattely skal tackles internationalt

Danmark er med helt i front i kampen mod grænseoverskridende skattesnyd. Men den danske indsats er langt fra nok, når det handler om at komme kæmpemæssige, globale problemer til livs. Det skriver skatteministeren i dette debatindlæg, der blev bragt i Politiken 12. april 2015.

10. april 2016

Vi skal omfavne deleøkonomien

Vi skal finde tiltag, der giver danskerne incitament til i højere grad at benytte sig af deleøkonomien. Det skriver skatteministeren i dette debatindlæg, der blev bragt i Jyllands-Posten den 10. april 2016.

18. marts 2016

Kriseplanen er god - men den løser ikke alt

SKAT står over for store udfordringer, som ikke kan løses med hverken politiske fiksfakserier eller hurtige snuptagsløsninger, selvom det da ville være dejligt og bekvemt. Det konstaterer skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg.

16. marts 2016

Nye statslige jobs sætter strøm til hele Midt- og Vestjylland

Udflytningen af statslige arbejdspladser vil skabe positive resultater i form af vækst og arbejdspladser til gavn for Midt- og Vestjylland og for Danmark som helhed. Det slår skatteminister Karsten Lauritzen og medlem af Skatteudvalget Kristian Pihl Lorentzen (V) fast i dette debatindlæg.

3. marts 2016

En retfærdig børnecheck til EU-borgere

Det er et spørgsmål om ret og rimelighed, at vi udbetaler børnecheck baseret på danske leveomkostninger til børn i EU-lande, hvor det er langt billigere at bo og leve. Det slår skatteministeren fast i dette debatindlæg bragt i Jyllands-Posten den 3. marts.

13. januar 2016

Nyt år – nu bliver det billigere at være dansker

Skatteminister Karsten Lauritzen slår i dette indlæg, bragt 13. januar i Jyllands-Posten, fast, at han vil arbejde hårdt for at indfri regeringens ambition om at gøre det billigere at være dansker.

15. december 2015

Slut med molboagtige skattecheck

Skatteminister Karsten Lauritzen slår i dette indlæg, bragt 15. december i Vejle Amts Folkeblad, fast, at det skal være slut med, at SKAT udsteder checks på 1 krone.

11. december 2015

Vi har brug for arbejdsro til SKAT

Skatteminister Karsten Lauritzen, formand for SKATs AC-klub Johanne Legarth Nordmann og forbundsformand for Dansk Told- og Skatteforbund Jørn Rise slår i dette indlæg, bragt 11. december i Politiken, fast, at SKAT har brug for arbejdsro. Det er grundlaget for velfærden, der er på spil.

8. december 2015

Vi dropper store ekstraskatter for fonde

Skatteminister Karsten Lauritzen slår med dette debatindlæg, bragt 8. december i Børsen, fast, at den såkaldte overførselsregel bevares, hvilket kommer fondsejede selskaber til gode, så længe indkomsten overføres til fonden og uddeles til almennyttige formål.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.