Skatteministeriet

Bilbeskatning

Oversigt over samtlige sider om emnet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Bilbeskatning

29. december 2017

Køretøjsregistreringsloven

Bilbeskatning Betaling for nummerplader og registrering mv.

29. december 2017

Lastbilstilskudsloven

Bilbeskatning Satser og beløbsgrænser i lastbilstilskudsloven

29. december 2017

Motoransvarsforsikringsafgiftsloven

Forsikringsafgifter Afgiftssatser i motoransvarsforsikringsafgiftsloven

29. december 2017

Vejbenyttelsesafgiftsloven

Bilbeskatning Afgiftssatser i vejbenyttelsesafgiftsloven

Pressemeddelelse 6. december 2017

Mere rimelighed i reglerne for biler på prøveplader

Bilbeskatning Reglerne om prøveskilte bliver nu mere fleksible for både brugere og bilbranche – eksempelvis, når en bilkøber henter en bil hjem fra udlandet. Der skal være rimelighed i reglerne og den sunde fornuft skal råde, siger skatteministeren.

1. december 2017

Alt om bilbeskatning

Bilbeskatning Oversigtsside med links til alle relevante sider om bilbeskatning - ejerafgift, registreringsafgift og vægtafgift mv.

16. november 2017

Registreringsafgiftsloven

Bilbeskatning Afgiftssatser og beløbsgrænser i registreringsafgiftsloven

14. november 2017

Brændstofforbrugsafgiftsloven

Bilbeskatning Afgiftssatser i brændstofforbrugsafgiftsloven (grøn ejerafgift)

Nyhed 21. september 2017

Enighed om stramning af afgiftsreglerne for leasing af biler

Bilbeskatning Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at stramme reglerne for genberegning og efteropkrævning af registreringsafgift ved leasing af biler. Det skal dæmme op for en leasingfinte, der betyder, at leasingbiler kan pålægges registreringsafgift af kunstigt lave vær-dier.

Nyhed 21. september 2017

Omlægning af bilafgifterne gør det billigere at købe trafiksikre biler

Bilbeskatning Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om en omlægning af bilafgifterne. Den indebærer bl.a., at den lave registreringsafgiftssats sænkes til 85 pct., ligesom grænsen for, hvornår man betale den høje sats, hæves. Det betyder, at 90 pct. af nye biler omfattes af den lave sats. Derudover bliver der fremover lagt mere vægt på bilernes sikkerhed og energivenlighed. Det betyder, at det fremover bliver billigere at købe trafiksikre biler.

7. september 2017

Vægtafgiftsloven

Bilbeskatning Afgiftssatser i vægtafgiftsloven

Pressemeddelelse 18. april 2017

Aftale på plads: Lavere afgift skal sparke gang i elbilsalget

Bilbeskatning Regeringen er enig med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre om at fremme elbilsalget ved at udskyde indfasningen af en højere registreringsafgift på el- og brændselscellebiler. Dermed forbliver afgiften 20 pct. frem til udgangen af 2018 – eller indtil der er registreret 5.000 nye elbiler herhjemme.

10. januar 2017

Registreringsafgift - beregningseksempel

Bilbeskatning Detaljeret eksempel på beregning af registreringsafgift for en almindelig benzindrevet mellemklassebil, der på gaden koster ca. 250.000 kr.

Aktuelle skattetal 29. januar 2016

Skatter og afgifter sænkes for cirka 4 milliarder i 2016

Skattesatser I 2016 sænkes skatten for borgere og virksomheder. Det skyldes først og fremmest den finanslov, som regeringen sammen med et flertal af Folketingets partier vedtog i november.

Nyhed 17. december 2015

Aftale om elbiler justeres

Bilbeskatning Regeringen og et flertal i Folketinget vil udskyde det loft over afgiftsrabatten på 800.000 kr., som var en del af aftalen om elbiler.

Nyhed 19. november 2015

Finanslov letter skatter og afgifter til borgere og virksomheder med 4 mia.

Finanslov Borgere og virksomheder skal betale 4 mia. kroner mindre i skatter og afgifter i 2016. Det fremgår af den finanslov, som regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative torsdag har indgået. Finansloven indeholder en række konkrete initiativer på skatteområdet.

Pressemeddelelse 11. november 2015

Tegn på hamstring af nummerplader til dyre elbiler

Bilbeskatning En såkaldt ”early warning” fra SKAT den 6. november viser, at der er bestilt 2.500 nye nummerplader til særligt dyre elbiler. "Det kan ligne spekulation i at slippe for de afgifter, som kommer fra nytår", udtaler skatteministeren.

Nyhed 23. oktober 2015

Lovforslag om nye afgifter for elbiler sendes i høring

Bilbeskatning Skatteminister Karsten Lauritzen sender i dag et lovforslag om de fremtidige afgiftsvilkår for el- og brintbiler i høring. Forslaget ud-mønter den brede aftale, som regeringen (V), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgik før efterårsferien.

Pressemeddelelse 9. oktober 2015

Ny aftale om elbiler

Bilbeskatning Regeringen (V) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har i dag indgået en aftale om de fremtidige afgiftsvilkår for elbiler og brintbiler. Aftalen betyder, at elbiler vil få en mere lempelig overgang til fuld registreringsafgift og være fuldt omfattet i 2020.

Pressemeddelelse 29. april 2015

Fritagelsen for el- og brintbiler foreslås forlænget

Bilbeskatning Regeringen vil søge tilslutning til at forlænge afgiftsfritagelsen for el- og brintbiler med et år frem til udgangen af 2016. Det sker for at skabe arbejdsro om udarbejdelsen af stabile rammevilkår for afgiften på el- og brintbiler.