Skatteministeriet
8. januar 2013

Lommepenge er ikke skattepligtige

BT-historie om skat på lommepenge er ikke korrekt

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Lommepenge er ikke skattepligtige

Dagbladet BT bringer i dag på bt.dk en historie om, at en far skulle have fået oplyst af SKAT, at hans søn angiveligt skal betale skat af sine lommepenge, som han får for at slå græs og lignende.

Skatteministeriet oplyser:
"Et barn, der bor hjemme, er uanset barnets alder ikke skattepligtigt af kost og logi eller af almindelige leveomkostninger, der betales af forældrene. Mindre pengebeløb - lommepenge - fra forældre til hjemmeboende børn, som hjælper til med rengøring, græsslåning og lignende almindelige huslige gøremål i familiens hjem, er ikke skattepligtige for børnene.
Dette gælder dog ikke, hvis der er tale om løn for arbejde udført i forældrenes erhvervsvirksomhed, og barnet er fyldt 15 år.
De nye regler, der gælder fra 1. januar 2013, handler om at skattefritage lønindtægter, som unge under 16 år tjener ved at udføre småopgaver i privatsfæren for andre private, såsom naboer, venner og familie. Det kan for eksempel være børnepasning og hundeluftning. Disse lønindtægter har hidtil været skattepligtige for den unge."
Dermed er forholdene, som beskrevet i BT's artikel, ikke korrekte. 

Eventuel kontakt:
Skatteministeriets pressefunktion, tlf. 72 22 23 24