Skatteministeriet
Bygninger Set Oppefra
Nyhed 27. februar 2017

Danmark indgår dobbeltbeskatningsaftale med Azerbaijan

Internationalt Skatteminister Karsten Lauritzen var i sidste uge i Azerbaijan for at underskrive en såkaldt dobbeltbeskatningsoverenskomst (DBO) mellem Danmark og Azerbaijan. Aftalen skal være med til at hindre dobbeltbeskatning og dæmme op for skatteunddragelse mellem landene.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Danmark indgår dobbeltbeskatningsaftale med Azerbaijan

Danmark og Azerbaijan er nu enige om en dobbeltbeskatningsoverenskomst, der skal være med til at hindre dobbeltbeskatning af landenes skatteborgere, ligesom aftalen skal være med til at forhindre unddragelse af indkomstskatter i henholdsvis Danmark og Azerbaijan.

Dobbeltbeskatningsaftaler gavner danske virksomheder, der opererer i udlandet, fordi de giver virksomhederne mere sikre skattevilkår og skaber en forudsigelighed om virksomheders skatteforhold i de lande, hvor de opererer.

Derfor glæder det skatteminister Karsten Lauritzen, at aftalen med Azerbaijan nu er en realitet.

”Dobbeltbeskatningsaftaler er til stor nytte for danske virksomheder, der arbejder i udlandet. Så jo flere aftaler, vi kan indgå, jo bedre vilkår har dansk erhvervsliv for at øge aktiviteterne på globalt plan. Derfor er det glædeligt, at vi nu har sat pen til papir på aftalen mellem Danmark og Azerbaijan”, siger Karsten Lauritzen.

DBO’en blev underskrevet den 17. februar i Azerbaijans hovedstad, Baku, ved en officiel ceremoni, hvor skatteminister Karsten Lauritzen deltog fra dansk side, mens den azerbaijanske skatteminister, Fazil Asad oglu Mammadov, repræsenterede den azerbaijanske regering.

Efter underskrivelsen er næste skridt, at dobbeltbeskatningsoverenskomsten tiltrædes. Den proces igangsættes forventeligt i anden halvdel af 2017.

Danmark har på nuværende tidspunkt 76 dobbeltbeskatningsaftaler med lande fra hele verden.